Pogoji poslovanja in Politika varstva osebnih podatkov

Pogoji poslovanja

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletnega mesta je podjetje:

Apologos d.o.o.

Erjavčeva cesta 9

3320 Velenje

Z uporabo spletnega mesta www.apomedico.com soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani na tej strani. Z vašimi podatki lahko upravljate tukaj.

Dostava blaga

Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. Več o dostavi si lahko preberete na strani Pogoji dostave.

Stvarna napaka

Če je s kupljenim izdelkom kaj narobe, vam zakon daje pravico uveljavljanja stvarne napake.

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Zveza potrošnikov Slovenije je pripravila brošuro v kateri vam predstavljajo, kje, kako in kdaj lahko to pravico uporabite in uspešno rešite težavo. Prelistajte in preberite!

BROŠURA

Opisi izdelkov na spletni strani.

Za vse tekste, fotografije, opise, specifikacije in spremembe opisov izdelkov na strani www.apomedico.com odgovarjajo naši dobavitelji. Za neažurno sporočanje sprememb so prav tako odgovorni dobavitelji izdelkov.

Vsebina komentarjev oziroma celotna vsebina modula ocene in mnenja uporabnikov so intelektualna last strank in obiskovalcev spletne strani ter njenih zunanjih sodelavcev. Vsebine so odraz mnenj strank in drugih sodelavcev podjetja Apologos d.o.o., zato inšpekcijske službe nimajo sodne oblasti nad temi vsebinami, ki izražajo mnenja ter druga ugotovljena dejstva.

Uvod v varstvo osebnih podatkov

V podjetju Apologos d.o.o., Erjavčeva cesta 9, 3320 Velenje, ki je upravljalec spletnega mesta apomedico.com (v nadaljevanju: Apomedico ali upravljavec) se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki.

ZVOP-1 na več mestih določa obveznosti upravljavcev osebnih podatkov, ki jih morajo ti spoštovati, da se zagotovi zakonita in poštena obdelava osebnih podatkov. Upravljavci morajo:

 • osebne podatke obdelovati le, če tako določa zakon ali je dana osebna privolitev posameznika (8. člen);
 • zagotavljati točnost in ažurnost osebnih podatkov (18. člen);
 • posamezniku dati informacije o obdelavi osebnih podatkov iz 19. člena;
 • po izpolnitvi namena osebne podatke izbrisati, uničiti, blokirati ali anonimizirati (21. člen);
 • zagotoviti sledljivost obdelave, t.j. možnosti naknadnega ugotavljanja, kateri osebni podatki so bili posredovani, komu, kdaj in na kakšni podlagi (22. člen) ter možnost ugotavljanja o tem, kdaj so bili podatki v zbirko vneseni, spremenjeni… (24. člen);
 • sprejeti lastne notranje akte in v njih predpisati postopke in ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov;
 • voditi seznam oseb, ki so odgovorne za posamezne zbirke osebnih podatkov in oseb, ki lahko obdelujejo določene osebne podatke (razdelitev pooblastil);
 • ustrezno zavarovati osebne podatke (24. in 25. člen), tako tiste, ki se vodijo v fizični obliki (ročno) kot tiste, ki so vodeni v informatizirani zbirki (elektronsko);
 • popisati kataloge zbirk osebnih podatkov (26. člen) ter podatke iz katalogov posredovati v register zbirk osebnih podatkov, ki ga vodi Informacijski pooblaščenec (27. člen);
 • posameznikom zagotoviti pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki (možnost pritožbe k Informacijskemu pooblaščencu) ter pravico do dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa in ugovora (30.-33. člen);

Uporaba piškotkov

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. Nekateri piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar je uporabno za prilagoditev spletnega mesta uporabniku. Piškotki za analitiko obiska nam dajo podatke koliko obiskovalcev je v določenem časovnem obdobju obiskalo našo spletno stran. Piškotke, ki jih uporabljamo lahko sami upravljate v Centru za nastavitev zasebnosti tukaj.

Uporaba osebnih podatkov

Na spletni strani apomedico.com zbiramo podatke z namenom zagotavljanja pravilnega delovanja spletnega mesta ter nudenje zahtevanih storitev.

Vaše podatke lahko uporabimo tudi za naslednje namene:

 • kot podatke na sami pošiljki (naslov dostave in telefonska številka,
 • obveščanja strank o novostih na spletni strani,
 • obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev,
 • za namene pošiljanja komercialnih/reklamnih sporočil,
 • interne tržne raziskave.

Varovonje osebnih podatkov

Podjetje Apologos d.o.o. se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovalo v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene Apomedico in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Vaši osebni podatki

Za dostop do Centra za upravljanje vaše zasebnosti in piškotkov kliknite na nastavitev zasebnosti:

Dostop do vaših podatkov:

Izbišite vaše podatke: